برای رسیدن به نمرات بالا و درصد بالا در دروس مختلف کنکور سراسری، همان مقدار که پاسخ دادن به سوالات حائز اهمیت است.وارد نکردن جواب غلط نیز می تواند تاثیر گذار باشد و در کسب درصد بالا برای دانش آموزان مثمر ثمر واقع گردد.
بیشتر بخوانید: بهترین منابع کنکور
چگونه تعداد غلط هایمان را کاهش دهیم؟
بهترین نقطه شروع برای بررسی موضوع پاسخ های غلط، بررسی دقیق آزمون های آزمایشی است. در اکثر آزمون های آزمایشی، در کارنامه داوطلبان شرکت کننده در کنار تراز اکتسابی نهایی آنها، بخشی قرار داده شده است که به شما نشان می دهد در صورتی که در این آزمون ها تنها از وارد نمودن پاسخ های غلط خودداری نموده بودید، چه ترازی را کسب میکردید. اگر تراز کل شما با این تراز ( تراز بدون غلط) بیش از ۳۰۰ واحد اختلاف داشته باشد.باید هر چه سریعتر در پی رفع این مشکل برآیید و برای رسیدن به اهداف خود، راه های مختلف را برای کاهش تعداد پاسخ های غلط در کنکور بررسی کنید.
آزمون هایتان را تحلیل کنید
حتما بعد از آزمون پاسخنامه را جلوی تان بگذارید و تک تک سوالات را چک کنید و دلیل غلط هایتان را پیدا کنید. ممکن است اشتباهات شما به دلایل مختلفی مثل بی دقتی، کم آوردن وقت، بلد نبودن و…باشد.حتما یک دفتر تهیه کنید و دلایل اشتباهات خود را یادداشت کنید.
علت پاسخ های غلط خود را پیدا کنید
نداشتن معلومات
در صورتی که بیشتر پاسخ های اشتباه شما معلومات است، سعی کنید از منابع کمک آموزشی مناسب با سطح خود استفاده کنید.
زیاد تست بزنید
اگر علت اشتباهات شما به دلیل نداشتن معلومات بود.سعی کنید در بر نامه ریزی خود بعد از خواندن هر مطلب به تعداد زیاد تست بزنید تا با انواع نمونه سوالات آشنا بشوید. این کار به شما کمک میکند تا بتوانید سر جلسه سریعتر جواب سوالها را پیدا کنید و همچنین تعداد غلط هایتان را کم کنید و طبیعتا درصد بهتری کسب کنید.
سوالات شک دار
وقتی سر جلسه دچار شک در گزینه ها میشوید یعنی مرور نکرده اید و فاصله ی مطالعه ی درس تا زمان آزمون زیاد بوده است.شما کلیات را در ذهن دارید نه جزئیات را.مرور قبل از آزمون می تواند این مشکل را حل کند.گاهی اوقات خالی ماندن پاسخبرگ دانش آموز را ترغیب میکند تا به سوالات شک دار پاسخ دهد، در حالی که بررسی ها نشان داده است که ۸۰ درصد دانش آموزان در شرایط آزمون وقتی بین ۲ گزینه شک دارند؛ دقیقا گزینه نادرست را انتخاب میکنند.
تبدیل شک به یقین
یکی از راه حل های کاهش این نوع اشتباهات، تبدیل شک به یقین است. در منزل هنگامی که یک مجموعه تست را پاسخ می دهید، سعی کنید کنار تست های شکدار هنگام بررسی پاسخنامه پاسخ اشتباه را علت یابی کرده و حتما در کتاب خود آموزتان یادداشت کنید.به طور میانگین متوجه میشوید که مثلا شک دار های شما در درس ادبیات بیشتر به سمت پاسخ غلط می روند، پس می توانید به این نتیجه برسید که در جلسه آزمون سوالات شک دار درس ادبیات را پاسخ ندهید اما اگر در درسی سوالات شک دار شما به سمت پاسخ درست می روند، می توانید سوالات شک دار این درس را در آزمون پاسخ دهید.
هدف گذاری ده تایی
حتما قبل از آزمون با توجه به ترازی که میخواهید بدست آورید، مشخص کنید چه تعداد سوال در هر درس می خواهید پاسخ دهید.
اشتباه وارد کردن گزینه ها در پاسخنامه
اگر تعداد غلط های شما به دلیل اشتباه وارد کردن گزینه ها باشد، هر ۱۰ سوال شماره سوال و گزینه های وارد شده را کنترل کرده تا میزان خطای شما به حداقل برسد.
بی دقتی در سوال
برای کاهش بی دقتی، زمانی که متن سوال را می خوانید؛ دور داده ها و افعال سوال خط بکشید مثلا دور کلماتی مانند( نمی باشد، نیست، اغلب و…) خط بکشید تا برایتان مشخص شود که سوال از شما چه می خواهد.
اشتباهات محاسباتی
از بدترین نوع اشتباهات است که با روبه رو شدن با آن دائما خود را سرزنش می کنید.
استفاده از تکنیک ۲ خودکار
سعی کنید در منزل از این تکنیک استفاده کنید تا تشخیص دهید چه تیپ سوالاتی برای شما وقت گیر اند و مجبور نشوید برای پاسخ دادن به این سوالات وقت از دست بدهید و هنگام پاسخگویی به سوالات دیگر عجله کنید و دقت شما پایین بیاید.
مرور راه حل ها
اگر شما از آن دسته دانش آموزانی باشید که در اعمال ضرب، تقسیم، جمع و… دائما مرتکب اشتباه می شوید با دقیق شدن در تصحیح و یادگیری تست هایی که اشتباه پاسخ داده اید، بعد از مدتی متوجه می شوید که در کدام یک از اعمال ریاضی اشتباه می کنید. برای مرور راه حل هایتان راه حل را از آخر به اول بررسی کنید.
منظم نویسی
عادت کنید که در منزل، چرک نویس خود را به اندازه فضایی که در دفترچه کنکور در اختیار دارید، تقسیم کنید.
مدیریت زمان آزمون
برای اینکه زمان را در سر جلسه آزمون مدیریت کنید بهتر است روش های زیر را اجرا کنید.
- استفاده از تکنیک ۲ خودکار
- تست زمان دار در خانه
- زمان هر درس را به همان درس اختصاص دهید
- استفاده از هدف گذاری چند تا از ۱۰
1. منظم نویسی 2. تحلیل آزمون 3. افزایش توانایی علمی 4. مرور راه حل ها 5. مدیریت زمان آزمون 6. تبدیل شک به یقین 7. هدف گذاری 10 تایی